Affogato

En klassisk italiensk servering, der kombinerer det bedste fra to verdener. Den varme espresso hældt over kold, cremet vaniljeis skaber en uimodståelig kontrast – en enkel, men sofistikeret dessert, som nydes verden over.

  • INGREDIENSER

    Is med kondenseret mælk 
    0,5 L piskefløde 
    1 dåse kondenseret mælk 
    2 tsk. rent vaniljepulver (eller korn af 1 vaniljestang) 

    Kaffesirup 
    2,5 dl kaffe 
    200 g sukker 
    2 spsk. vaniljesukker

    Servering 
    4 stk. espressoshot  

  • SÅDAN GØR DU

    Is
    1. Start med isen. Pisk fløden til flødeskum. 

    2. Pisk kondenseret mælk og vaniljepulver sammen i en skål. Vend det forsigtigt sammen med flødeskummet. Kom det i en beholder med låg og sæt i fryseren minimum 5 timer. 

    Kaffesirup 
    1. Kom ingredienserne i en gryde. Lad det simre, til du opnår sirup-konsistens. 

    2. Hæld det på et skoldet glas. 

    Servering 
    1. Bryg kaffen. 

    2. Kom vaniljeisen i glas og hæld kaffen over. Kom lidt sirup over og server med det samme.