Bryg god kaffe på kaffemaskinen

Espressobrygning er en af de mest tekniske bryggemetoder. Den brygges under tryk (typisk 9 bar) og resulterer i en lille, intens kaffe, som kan nydes alene eller bruges som base for mange mælkedrikke. I denne guide fokuserer vi på brygning med en semi-automatisk hjemme-espressomaskine.

Udstyr:

Espressomaskine

Tamper

Bryggetid: 25-35 sek

Vandtemperatur: 96°C

Kaffe: 18g, hele bønner

Kaffekværn, eller kværn
bønnerne i butikken.

Bryggemetode:

1. Sørg for, at espressomaskinen er fyldt med frisk vand og er tændt, så den kan nå den rette temperatur (normalt 90-96°C).

2. Kværn 18-20 g kaffe til en dobbelt espresso (9-10g til single) ned i portafilteren og fordel den jævnt.

3. Brug en tamper til at presse kaffen ned med et fast og jævnt tryk. 

4. Sæt portafilteren i maskinen og drej det på plads.

5. Start brygningen. En dobbelt espresso skal tage omkring 25-30 sekunder at brygge, hvilket giver cirka 60 ml espresso.

7. Nyd din espresso som den er eller tilsæt steamet mælk til en lækker mælkekaffe.