Bryg god kaffe på stempelkanden

Stempelkaffe henvender sig til alle. Det er nemt at brygge en simpel og velsmagende kop kaffe på en stempelkande, men det er også supernemt at skrue op for nørderiet. 

Udstyr:

Stempelkande(1 liter), vægt

Bryggetid: 4 minutter

Vandtemperatur: 96°C

Vand: 820ml

Kaffe: 50g, hele bønner

Kaffekværn, eller kværn bønnerne i butikken.

Bryggemetode:


1. Vej 50 g kaffebønner af, og kværn bønnerne groft. 

2. Skyl stempelkanden i varmt vand inden brug, for at varme den op.

3. Hæld 50 g groftmalet kaffe ned i stempelkanden.

4 Hæld 820 ml vand over kaffen, det svarer til den øverste del af metalringen på kanden. 

5. Lad det stå i 4 min.

6. Omrør vand og kaffe med en ske, det får den ‘skorpe’ af kaffen, der er dannet 

i det øverste lag til at dale mod bunden.

7. Vent 2-3 minutter. 

8. Tryk stemplet i bund, langsomt og omhyggeligt. Nyd din kaffe.