Bryg god kaffe på stempelkanden
Stempelkaffe henvender sig til alle. Det er nemt at brygge en simpel og velsmagende kop kaffe på en stempelkande, men det er også supernemt at skrue op for nørderiet.
Udstyr:
Stempelkande(1 liter), vægt
Bryggetid: 4 minutter
Vandtemperatur: 96°C
Vand: 820ml
Kaffe: 50g, groftmalet
Bryggemetode:
1. Skyl glaskanden i varmt vand
inden brug, for at varme den op.
2. Hæld 50g kaffe ned i stempelkanden.
3. Hæld 820ml vand over kaffen, det svarer til den øverste
del af metalringen på kanden.
4. Lad det stå i 4 min.
5. Omrør vand og kaffe med en ske,
det får den ‘skorpe’ af kaffen, der er dannet
i det øverste lag til at dale mod bunden.
6. Vent 2-3 minutter.
7. Tryk stemplet i bund, langsomt og
omhyggeligt. Nyd din kaffe.