Brownie
1. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde eller over et vandbad. Lad det køle helt af.
2. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn (dvs. over-og under varme).
3. I en skål piskes æg, sukker og brun farin. Pisk 2-3 minutter, til det er luftigt og skummende. Brug gerne en håndmixer.
4. Vend chokolade-blandingen (den skal være helt kold) i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen.
5. Tilsæt nu resten af ingredienserne og vend det forsigtigt sammen, så luften ikke mases ud af æggemassen. Du kan med fordel si ingredienserne i, hvis der er klumper i de tørre ingredienser.
6. Beklæd en metalform (22 x 32 cm) med bagepapir. Fordel kagedejen deri.
7. Brownien bages midt i ovnen i cirka 30 minutter. Prik i den med en gaffel. Der skal hænge lidt kagedej ved, men må endelig ikke blive bagt for meget. Det er meningen, at den skal være lidt under bagt i midten – uden at være flydende.
8. Lad brownien køle helt af i køleskabet. Allerhelst på køl i minimum 3 timer, inden toppingen kommes på.
Tiramisu-topping
1. Start med at piske fløden til letpisket flødeskum.
2. I en skål røres mascarpone, sukker og vaniljepulver sammen.
3. Vend det derefter forsigtigt sammen med flødeskummet. Stil det til side.
Samling
1. Tag den kolde brownie ud af køleskabet.
2. Bryg kaffen og tilsæt sukker. Lad det køle af.
3. Dyp ladyfingers kort i kaffen og placer dem på kagen.
4. Fordel tiramisu-toppingen over og drys til sidst med kakao.
5. Sæt i køleskabet et par timer og nyd derefter.